Monday, September 13, 2010

w o r d s count...

" W e l l, dah lama jugak aku x mengekspressikan duniaku kat blog ni...few months already. Bukan tak da masa, but, masa yang ada tu kadang2 leka dok surf benda2 lain, fB, chatting and others yg diganti sebagai masa santai aku. Hmmm...it's already on 4th of Syawal. This Syawal brings me more meaningful feelings. Not mean that before this x best, just this year i'm really celebrating it as a 'person'. Seronok rasanya bila 1st time celebrated Syawal dgn hasil titik peluh sendiri n boleh buy something for me n my family, esp my mom. Selama ni dok harapkan ihsan dr abang2 n kakak je. SO, now it's time for me to pay back all the goods that they bought me. Walaupun x seberapa, tapi syukurlah, at least ada la rasa puas.
Balik kampung,...and all sorts of typicall questions will be burst out dr mulut2 makciks2 CNN yg berkeliaran mencari bahan. May be ada sifat keprihatinan yg keterlaluan drpd they all yg buat aku rasa meluat dgn soalan2 stereotype bagi typical MALAYsian mcm diorg. Jawapan yg diberi ttp sama saban tahun, but they all x jemu2 nk tanya soalan2 such as;
- Dah kerja ke?
- Kat mana?
- Gaji berapa?
- pangkat/gred apa kat situ?
- Bila lagi nak pakai kereta?
- and 1 killer question "yg lain dah lepas, awak bila lagi nk menjemput kenduri?"
Hadooiii...aii...makcik, perlu ke nk tanya2 sampai mcm tu sekali, xpe lah..next year sy bawak sekali slip gaji n penyata akaun saya untuk dianalisis oleh makcik2 yg bijak bistari...

Next 2 days i'll be back to work. Hopefully lebih bersemangatlah. And as on schedule, lepas raya ni lebih bnyk event2 jabatan yg perlu dikerahtenagakan, so kitorang dah diwarning awal2 utk standby for OVERTIME!! duhh...