Tuesday, October 19, 2010

Akhirnya.....ternoda!


1st of all...let me release all my anger; Arrrrrrrrrrrrgggggghhh! s#!+..!
Fuh..lega..tapi tak sebenarnya. Why? coz aku baru jer ternoda...bkn di situ..tapi RAMBUTku!
Ceritanya begini,...once upon a time...LOL..xdelah, actually, there's been about 2 days aku rimas, rambut aku mmg jenis yg tebal & lebat, so..just thinked of want to get some hair trimming/cuts. So, 'coz weekend hari tu x sempat, maka pas office hour td aku pegi la meronda2 cari kedai,..
Actually ada 2 saloon yg biasa aku pegi, pegi yg 1st, "Sorry, we're closed for a while, going out to dinner, will be back soon" - apa daa panjang dia punya signboard.
Then aku pun gerak lah menuju ke saloon 1 lagi, kat sini biasanya aku x trim rambut, just regular to their colouring&treatment service jer. Tapi bila sampai kat sini plak, just ada junior hairstylist yg i guess bdk2 past SPM..so agak x yakin plak.
Finally....dah penat2 pusing, at last aku pegi je kat 1 saloon milik india@mamak kat area umah aku je.
Pernah gak gunting kat sini dlm 3-4 kali & cutting dia bagus,..tapi bila aku sampai je..tgok pekerja dia dah tukar lain, mamat Bangla. Aku ckp kat tokey dia, 
"Where's the other barber, yg hensem2 sket tu...?"
"ohh..dia soothi(cuti), tak pa..ini org pun bagus punya gunting. Mau biasa ka?(mcm aku regular dia je) " Hmmm...(berfikir); "bolehlah.." Aku pun Xtau kenapa aku boleh agreed mcm tu je. Dan start lah dialog ni;
Aku : "Hmm...trim sikit je. Tepi x mau sloop, pendek sikit je. Atas tak payah potong, just layer'kan sahaja, OK?"
Barber : "Ok Boss."..sambil mula menyodok tanpa rasa bersalah...dan tiba2...
Aku : "oiiiii......Xmau nipis mcm ni...~"
Barber : "ayo...sorry boss..sudah lupa mau tukar tapak.."
Boss dia : "yenna dey~!$#%^$^$%^%$%^&*($%# no sloop $%^$% little bit !&^&...(speaks in their own mother tougue!) Sorry boss..dia x faham..sorry...tak pa kasi modified OK?!
Aku : (tengah bengang)..u ingat kereta ka mau modified...? Hmm..(sambil tahan marah)..proceed je la..
Barber : Sory boss...saya kasi potong cantek2 (ko x yah ckp pun mmg aku dah cantekk..hihi)

And, the result is...dengan aku punya sideburn skali dia toreh...even though aku buat muka ketat...barber tu still x paham2...Xpernah2 since aku high school potong sideburn ni...sekali dia sudah menodainya daa... (T_T)