Wednesday, October 20, 2010

Alhamdulillah...it's 20.10.2010.

20.10.2010;
Genap 1 tahun aku berkhidmat di Wilayah Persekutuan Putrajaya.
All the memories remains unforgettable, deep in my heart.

Teringat kembali susah payah nk dapat permanent job...turun naik ofis orang, berbekalkan sijil yg x berapa nk cemerlang,
everyday i'll woke up in the morning, either go to the interview, or just sitting at home belek2 newspaper cari job vacancies.
Paling seronok bila abg.posto hntr surat..teruja klu2 ada company yg panggil interview.
But, besides that, i'm not just hanging at home thus jobless all the times. Banyak kerja2 'tidak tetap' those i've experience, and it also doesn't mean

that i'm a 'job-hopper'..just kadang2 kita kena pandai sesuaikan masa dan keadaan, dan bila masa kita cuba nk adjust smua benda tu, sometimes

i've just realized that the things i've done was not suit to me. May be ada yang kata aku ni cerewet, let it be. Kamu ga' rasa apa yg saya rasa, kalau

ya ada, koq ga' sama donk~! OK..let's just remain it as a memory lane~..k!

Sepanjang setahun ni, macam2 perkara dah aku lalui. CTKD = bkn Siti&Kris, Canda, Tangis, Ketawa, dan Duka...LOL!~ hihi!

But 1stly nk credit to those whom yg banyak support aku sampai aku bisa berdiri-di-atas-kaki-sendiri (tulis berdikari je kan senang!);

1- My Family;

Mak; yg sentiasa bnyk bg harapan n doa' buat anak yg sgt degil n kuat makan ni;
Akak; yg sentiasa support aku, whateva happen, always treats me like her baby boy; n selalu kongsi cerita, gossips, tips, n kepenatan melayan karenah anak2nya.
Abang2; (5 orang smuanya yer), yg akan sound direct kalau2 aku sedikit tersasar dr landasan hidup, bagi elaun2 bulanan, bagi pinjam baju then buat2 terlupa nk pulangkan...hihi!..
Adik; the only sis yg aku ada kat dunia ni yang slalu meng'iya'kan cerita2 aku..even though dia x mcm aku yg kuat membebel, dia cool je melayan

bebelan abg dia yg cerewet nauzubillah ni.. :-)
Sis & Bro in-laws; yg sudi terima aku sebagai iparan diorg yg bnyk hal.
Abah; yg always in my mind n heart, whateva happen.

2-My BFFs;
Mawar, Arin, Coqma, Kezan, Daya, dll (maaf, aku nak tulis smua, tapi nnt malu plak bila korg ckp "bila masa kita BFF?")
Korg always still layan perangai aku yg agak annoying n dramatik ni sampai sekarang ni. Thanks yer dudes...!

3-Kawan2 STAR, High School, UiTM, MAS, yg pernah sama2 susah-senang time aku baru2 nak belajar erti berdikari di rantauan..ewah!

4-Always being my families;
Keluarga Mawar; Mama, Kak Nor, Abg.TJ, AmuDy, Kak Lin, AmuTak, Kak Fiza, Ummi, Uncle, Along, Dik Man, Acin, Rashid, Yaya
Keluarga Abg.Herry; Kak Tie, Njang Ta, Lang Ya, Ayid, Nina, Nani, JiJy, Shasha, Jiha, Abg.Trimo,
Keluarga Abah Anuar, Abah, Mak, Along Faez, Angah, Ain, Syuhada, Adik.
Keluarga Kezan; Cik Awe, Abg.Kerol, K.Sa'dah, Ajan, Diha, Nadia, Lil'Mikael.

5-Last but not least; All my collegues at my office.
Banyak pengalaman manis aku dapat sepanjang kerja di sini, dapat penuhi impian yang selama ni aku anggap angan2; jadi photographer (with my own dslr!), jadi graphic designer, jadi artis jabatan, join koir...buat event, outstations, yg memang kdg2 mencabar kudrat, tapi dengan izinNya; berjaya aku lalui.

Serta mereka-mereka yg terlibat dalam jalur kehidupan aku sepanjang setahun ni.



I've got nothing to say other than zillions of THANK YOU for all the kindness, loves, cares (and hates..hihi! sorry!)
And i hope, a year from now, will be more meaningful to me.

Ikhlas; itu je yang selalu aku remind pada diri sendiri, tiap pagi sebelum keluar pergi kerja aku berniat ikhlas, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan, lembutkan hati mereka2 yang berurusan dengan aku, dan tabahkan hatiku untuk berurusan dengan mereka-mereka itu.
Alhamdulillah, dan Insha'Allah aku akan sentiasa memohon padaNya. Amin.