Saturday, October 23, 2010

ini blog saya...kan?

When I'm talking about my new world...blogging, a few of my collegues were stare at me with synical looks, hehehe...dalam hati mesti nak cakap "eleh..sume ko nak buat..~!" hihihi...! 
But at last, bila aku dah start mengakses dan memfollow citer2 yg best (off office hour..k), unik..sikit2 ada yg mula jenguk PC aku. Hmm...pastu mula la memberi kritikan dan kritisan yg best utk aku upgrade.
Antaranya;
- kenape lah blog ko ni macam playground jer,,kalerful semacam jek..tapi xde la sesak sgt mata nk baca..
jwpn aku : erkk....ye ke kak? hmm..sy ni a bit of colour blind kak...so kdg2 ala2 telebey plak mengadjust kaler2 font & text...lagipun senang saya nak baca sendiri2 kak..other than that, it shows the real me..kan life is full of colours?? hihi!

- Kenape blog2 lain ade iklan2 nuffnang la..adsense la...blog ko xde ke? sebab ko x glamer eh? hihi!
jwpn aku : eleh...sy tulis blog bukan nak glamer kak...kan ke sharing is caring. Xde la kak, sebenarnya saya baru je nak blajo2 tulis blog ni, setting2 dia pun baru blajo, nanti2 dah menuntut ngan blogger2 yg power mcm Ben Ashaari ke Mat Gebu ke, sy letak la iklan sket2...tu pun kalau ada org yg nak baca la kak..hihihi~!

- Apasal citer2 ko mcm syok sendiri je...citer pasal diri sendiri..ade ke org kesah? 
jwpn aku : (Haa..ni agak pedas sket lah...so aku pun jawab agak noty2 sket) Lorrr..akak ni...kan ke saya dah kata saya saje je nak tulis2, kongsi2, ada saya kesah ke orang nak baca ke tak..kalau ada yg baca n suka n follow tu..alhamdulillah sangat2...at least takde la saya keja dok membebel dengan akak je...hihihi~!


p/s : "hmmm..klu ko free2, cilok la resepi2 best kat belog (dia sebut camtu) yg gambar mangkuk tingkat biru tu.." erk...tu kena tanya abang Mat Gebu dulu~