Wednesday, October 19, 2011

That's Enough!

That's enough!!!
Cukup2 lah kita tag gambar, share, re-post, buat entry(ies), re-tweet, dan sebar2kan berkenaan kejadian bayi dikelar2, kanak2 dilanggar van...TANPA ADA SEBARANG TAPISAN/SENSOR/PIXELLATE.

YA, saya faham, UNTUK TUJUAN KESEDARAN, tetapi cukup2 lah di sini, arwah/mangsa yang kecil tu pun ada aibnya yang perlu dijaga, dan juga ada keluarga yang menanggung MALU dan STRESS akibat kes-kes seperti itu.

Kepada pihak2 yang 1st sebarkan, tak kiralah newspaper ke, TV channel ke, attendant hospital ke..forensik ke... it's MORE BETTER kalau u'ols sebarkan gambar SI PELAKU/TERTUDUH tersebut, bukan mangsa!!! Snaplah 20-30 shoots, post besar2 kat frontpage u'ols...

Itupun kalau bertujuan PENGAJARAN/MORAL. Kalau niat sekadar untuk aibkan, better don't!

It's traumatic la bila tengok clips/gambar2/posts yang mengerikan, bukan sebab bersikap dramatic, tapi sebagai manusia, tak rasa apa-apa ke bila tgok manusia lain diperakukan begitu? Dan ia berulang-ulang-ulang lagi.
I'm sick of it..sorry to say that.

#emosional