Thursday, August 2, 2012

Cooking For My Bee - Spaghetti Asal Boleh

Hi there!
Hahahaha...

Lately ni rajin semacam nak masak.
Masak lebih sikit.
Nak masak lauk2 tak pandai, so western food the is only choice.

This is one of my favourite 'instant' meal.
Spaghetti.
Other than other pasta food like macaroni and swirls pasta,
i loved spaghetti most.

So, after terawikh today, i've decided to cook something for her.
Ye lah..nak berbuka sama-sama selalu tak sempat.
So, untuk sahur pun jadilaaaa..

So, bahan-bahan is simple;

1 pack of Blackpaper Chicken Sausage (hotdog) --- cincang2
Garlic & Onion ---cincang2 jugak
1/2 pack of spaghetti
1 tomato ---fresh..more crisp---cincang2
Celery (saderi/daun sup)
Tomato ketchup
Chilli sauce
Dried chilli paste ---cili giling (beli yg dah siap je)
Pinch of salt & sugar


So, dah siap potong2, celur spaghetti, campak2 je dalam kuali ye puan2.

TADAAAAAAA---!!!!

DONE.

"Asal Boleh Blackpaper Chicken Spaghetti"

Gambar kena gempak.

Tapao sekali untuk Bee & her housemates.



p/s : Bee, kalau tak sedap U jangan gelak2 kuat sangat OK. :-)

Sekian, terima kaseh.....

Ohh..baru perasan...2-2 tu (Heinz & Life) tomato ketchup! patutlah semacam je rasa... FAILED!