Wednesday, September 25, 2013

Hadiah Terindah

Salam...

'gemonengssss uols.

Alhamdulillah...officially genap 28th years young last week.
Terima kasih pada kawan-kawan, rakan, sahabat dan sanak saudara sekalian atas doa' dan ucapan-ucapan di FB (Najeeb Abdullah) , Twitter (@najeeb_edward) , Instagram (najeeb_edward), dan juga WeChat (@najeeb_edward) *motips promot?? hahaha!

Tahun ni, walaupun agak kurang mendapat bungkusan ber'ribbon' *sedeyyyy!!* ;
namun, dua hadiah ni dah cukup buat aku betul-betul blushing...dan...errr....sikit-sikit lite-lite bergenang air mata...sikit je tau... eden macho! hahaha..

Firstly, syukur sangat diraikan oleh sahabat-sahabat Blogger/WhatApps di Flora Kafe, Ampang.
Seriously terharu sangat-sangat. Thanks korang! Ai lebiu ketat-ketat.
Ikatan yang terjalin sejak hujung tahun lepas atas inisiatif habang ketak Ben Ashaari, memperkenalkan aku dengan sahabat-sahabat yang sangat suwitttttt dan sempoi, yet sangat caring dan careful...hahaha!
Most of us memang tinggal dekat-dekat sini, so, hidup aku sebagai anak perantau dan kerinduan pada keluarga sedikit sebanyak terubat dengan kehadiran mereka di sisi aku...gitteww!!

Kepada Beben, Kak Zila, Bambam Qhaliff, Kak Sue, Abg Eddy, Kak Fiza, Adik-adikku Yanty, Qaseh, Mieza, Syahir, Mawardi ;
dan juga kawan-kawan lain, Cikali Pitt, Lan Careno & wife/Akiff , Ujang & Yana/Zafirah, Bro Ahsan & wife/Izz, Dkna & Jai, NizamIjam, Aliff, Nick Eima, Erra Kyra, Mat Yie Kaki Sembang, Tinta Asyraf
Pakcik Mat Gebu, Kakak-kakak selazer Sis Lin,  Sue Joshua, Kak Citarasa Rinduan, Kak Chik Ella, Kak D'dapurC'canteq....sayang korang wey!

dan semua-semua...;



" TERIMA KASIH sebab kalian sudi menemani dan layan perangai aku yang kadang-kadang masuk air, mengada, kejap-kejap garang, kuat membebel ni..hahaha!"


Secondly, hadiah yang paling mahal sekali ialah....dapat Birthday Twin!!!
Alhamdulillah, hari yang sama kami sekeluarga dapat berita yang paling happy, akak ipar selamat melahirkan seorang lagi tentera Keluarga Pak Dollah & Mak Minah --- Baby Boy (...lagi).
Double happy lah sebab Muhammad Izz Danish bin Mohd Nasir dilahirkan sama tarikh ngan Apak Citam dia... 17 September, jam 9.30+- malam. Citam? Hahaha...ni panggilan rasmi uncle hensem dia oleh anak-anak buah. Actually kalau ikut pangkat tu panggilan rasmi Pak Itam, tapi masa ada sorang anak buah aku tu kecit-kecit dia tak pandai sebut, dia sebut Cik Tam Cik Tam....terus melekat jadi Citam.... Citam pun Citam lah!
Nama baby ni datang pun macam kelakar jugak, sebab abang dengan kak ipar aku siap buat poll kat group WhatsApps family kami. Aku siap buat topik kat group blogger - nak pitam baca cadangan nama diorang! hahaha!


Btw, semoga baby Izz Danish membesar menjadi seorang anak yang soleh dan beriman...InshaAllah.

..kemainnnn kann..
Dan yang penting, kecik-kecik keluar perut dan gigih nak selfie dan sengih amik gambar --- macam apak dia!!! hahahahahahaha! Well...it's in our blood! 

Apa-apa pun, berharapnya, dengan bertambahnya usia aku ni, bertambah juga usaha dan rezeki aku di masa mendatang. InshaAllah...Amin!