Saturday, October 12, 2013

Di Sebalik Kisah Sarapan VVIP RM6,000.00


Kecoh sekejap pasal kes ni.
Sebelum korang baca makian aku ni, sila tengok video tu sendiri.
LIHAT DAN NILAI DAHULU.

Cian mokcik ni...tak pasal2 kena tiaw sebab cas mahal katanya...
Mahal kepala bana pok hang lah!
RM6000 tu untuk 200pax kot...
Makan bukan roti canai sorang sekeping,
Makannya nak berat macam lunch pax.
siap nak service VVIP bagai,
suruh mokcik ni tutup kedai, reserved kononnya...
Hujung2...bila mokcik ni dah bagi diskaun,
kantoi pulak suruh mokcik ni buat resit dummy dari RM5,500 suruh tulis RM6,000.
Penyagak butuh butuh dapat RM500 masuk poket....tu kira camner tu?

Takkan bodoh sangat nak terkejut sebab harga macam tu?
Aku yang dah biasa handle katering, LO, rasa standard la harga macam tu.

Kenapa aku marah dan bengang sangat?
Sebab aku kesian mokcik ni kena aniaya sampai masuk paper Sinar, semua blame dia cekik darah.
Cuba orang buat mak ko macam tu? Marah tak cacai oii? Dia penat berniaga cari rezeki la woi!
Ni bukan pasal politik ke apa ke...aku malas nk cuit benda benda polishits ni...
Tapi ni soal MARUAH orang dan persepsi orang.

Penyagak jenis macam ni lah yang buat malu staff2 gomen,
berselindung atas nama jabatan lah VVIP lah,
main ugut2 panggil penguatkuasa suruh check.

Ibaratkan macam, "Tak guna punya jantan...dah main tak nak bayar!".

Ini semua jillaka! bullshit!