Thursday, November 28, 2013

[LUAH] Jangan Nak Poyo Sangat, Boleh?

Kita ni manusia biasa,
Kalau dah nak sakit tu, tak kira tua muda,
tak kira kau gemuk, kurus, fit, boroi,
kuat senam, malas senam,
jaga makan, tak jaga makan semuaaaaa...

Kalau yang 'Di Atas' dah kata SAKIT,
makanya sakit lah kamu...

Tapi yang peliknya bila ada je makhluk yang boleh nak argue-argue; 'kenapa?' 'macamana?' 'apa punca?'....??

...dan diakhiri dengan ala-ala tazkirah 'kau sepatutnya', 'itulah lain kali...', '...asyik cuti je..' ...bla bla bla.

Lepas tu sesi angkat bakul, '...saya ni walaupun tua...blablablabla...', '..tengok aku hari-hari bersenam...blablabla', '...aku kalau makan tu..blablabla'.

LIKE....SERIOUSLY???


Nasihat tak salah, tapi jangan sampai poyo sangat expect orang should be like this, should be like that.

Tak payah nak bullshit sangat perangai tu.
Satu lagi, tak payah nak poyo workaholic sangat...
Berkat-berkat jugak, amanah, wasotiah, bla bla bla,
semuanya nak skema sangat pun, kalau dah terdetik  niat nak meriak, apa guna?

Yes..i am spreading negative aura for some annoying reason.
So what? Positif sangat pun tak guna...hujung2 jadi cai....MACHAI!