Sunday, November 24, 2013

[LUAH] Kawan Simpanan

Rasa terpinggir. Isolated.
Itu biasa.
Lebih-lebih lagi bila kita ditimpa ujian.
Tak perlu besar, ujian kecil pun kita dah nampak...siapa kawan kita atau siapa kita di mata so-called kawan-kawan.
    
Kawan Simpanan.
                
Jangan ingat skandal je ada yang disimpan.
Yang ini paling bahaya.
--- Kau akan hanya diperlukan apabila kau;
- ada wang
- gembira
- bila semua kawan-kawan dia yang lain sibuk, busy, ada hal...maka kau adalah last choice dia nak hang out.
- punching bag dan shoulder to cry on, after that kau adalah nothing...kenalan biasa je.
- bila kau diperlukan untuk bercerita, feel excited, dan mendengar gossip, tapi bila kau pun nak kongsi sesuatu, zass macam tu je topik bertukar.
- bila gurauan yang sebelum ini biasa dan selamba dituturkan disalaherti menjadi satu perkara yang memalukan dan tidak matang, especially bila ada 'group kawan' dia yang lain join sama.
- dan lain-lain bila kau dah mula dianggap annoying.
Ini bullshit.
Feeling like a garbage.
Walau macamana kau nak husnuzon..fikir positif, kau akan tetap rasa bullshit.
Mungkin ada beza cemburu dan dengki.
Tapi yang ini kategori menyampah.
Sebab? Kau akan rasa macam sampah!
Solusi? Arghh...pergi jalan dah!
Itu bukan kawan namanya.
Forever alone pun takpe daripada kau rasa sakit hati macam tu.