Friday, November 22, 2013

[KREATIF] Rekabentuk Desktop Yang Tak Bosan

Salam,

Petang-petang ni, otak-otak tengah tepu nak buat calculation payment-payment yang 'task force' tu, saja lah gatal tangan pi heret icon-icon ke sana-sini kat desktop PC office...motif sangat kan? Ahahahaha..
Aku ni jenis yang tak reti nak buat skema-skema sangat, tapi tak jugak suka tengok icon-icon tu bersepah-sepah..macam gegirls... erk!! Hihihi! Yang penting well-organize!

Mana ada mengata uols...contoh ni...
Erk...betul ke? Hihihi! Larikkkkkkk!!

Kemudian dapat pula idea macamana nak bagi kita tak bosan dengan desktop kita sendiri, dengan tak payah nak download & install segala bagai application.

Download wallpaper jer u'ols!

Sebelum tu, aku nak share satu link yang memang favourite aku dari dulu, BuzzFeed.Com/DIY.

Aku suka tabs D.I.Y. di website sebab more to benda-benda simple di sekeliling kita, tapi boleh di'upgrade' jadi sesuat yang menarik...sila lah tengok mana-mana yang bersesuaian dengan korang!

OK lah, untuk idea ringkas rekabentuk Desktop PC tu, aku cuma ambil beberapa contoh sahaja, yang mana aku rasa 'cool-yet-simple'!!

Klik Gambar Untuk Tumbesaran Sihat!
Yang pertama ni memang simple gila lah, tapi nampak organize gila kan? Wallpaper amik sini.

Klik Gambar Untuk Tumbesaran Sihat!
Yang kedua ni sama je konsep dengan yang pertama, tapi dah di-3D-kan...kemas gila kan? Bilik korang tak kemas takpe, janji desktop meletops! Wakakaka!.. Wallpaper amik sini.

Klik Gambar Untuk Tumbesaran Sihat!
Yang ketiga ni pesen lebih kurang je, cuma nampak besar sikit lah... Wallpaper amik sini.

Dan buat yang gegirl, agak-agak yang kat atas ni tak sweet, takde floral-floral, kerawang-kerawang, renda-renda, ropol-ropol, cuba yang pattern macam ni;
eww sikit.. ahahaha..

Yang ni aku jumpa kat website craft gegirl, dia bagi freebies wallpaper, try lah download kat sini kalau berkenan.

OK lah, aku rasa, itu je pun yang aku berkenan..Hihihi.. Yang lain-lain korang cuba lah, wallpaper biasa pun, kalau kena dengan mood kreatif kita, memang akan jadi awesome!

Selain itu, bagi yang rajin nak download apps untuk customize desktop yang memang bersepah, link-link ni memang favourite aku (masa encik laptop masih sihat);


Dan....kalau dah jenis malas sangat, busy sangat, konon-konon takde masa sangat, korang buat gini sudah! Hihihi....cantekkkk jugekkk!!

Wassalam...daaa daa!!