Wednesday, December 18, 2013

[FIKIRKAN] Patriotisme Secara Matang!

Salam...


Post ini tiada kaitan LANGSUNG dengan mana-mana kefahaman dan aliran mahupun kecenderungan mana-mana pihak mahupun parti.

Aku post atas dasar patriotisme sebagai ANAK MALAYSIA!

#katanajeeb



*~~~~~*~~~~~*


Cakap benda yang betul dan secara matured pun kena banned dengan satu page so called youth community, V####.
Ya lah, declare youth community, nak satukan belia-belia kat Malaysia ni, but then pergi provoke semua fans/likers dengan post-post dan reply comments dengan emosi. Marah orang panggil macai, tapi buat perangai macai, tak matured dan professional langsung!

Aku reply post tersebut macam ni ;

"seriously V####?????
this is seriously not a so called YOUTH COMMUNITY .......ANYMORE! 
PLEASE LAH, RESPECT THOSE YOUTH LIKERS YANG JUST NAK RELAX LEPAK V#### NI....BUKAN BERTEKAK PASAL JADAH-JADAH TU SEMUA!  pfffftttt! 
How come you nak satukan Malaysian youth macam ni? 
We already knew that you guys selalu joint event-event g*men, and got support from them...but at least respect la your own fan yang tidak semuanya 'beraliran sama' dengan you guys! SERIOUSLYYYY.??"

selepas itu begini,

"Team V####, Aku tau korang dah block aku, and this post of course will also not allowed on your wall. Just i knew u guys will read this words.
Please lah admin..this is not the matured and professional way kalau korang ni betul-betul niat nak satukan belia-belia kat Malaysia ni, tanpa mengharap apa-apa kepentingan dan keuntungan.
Just respect your fans/likers yang ramai lepak sini sebab nak relax2 layan viral video yang awesome, even though boleh je layan kat Youtube sana!!  But WE choose untuk lepak sini. Tak pandai nak appreciate ke?
Korang tak payah nak pissed off sangat sebab orang lagi pissed off sebenarnya, tapi still relax nak lepak sini.. 

Dan tak sampai 10 minit, dah kena block. Ahahahaha!

Be a gentlemen lah u'ols! Where's your balls??? 0i0 ?? LOL!

"Just learn how to respect each other. Itu dah cukup kalau nak Malaysia ni aman!"




Aku tak hadap sangat pun pasal kena block ke apa, tak royan pun pasal tu, LANGSUNG!!! ; 

but please...STOP USING IN THE NAME OF YOUTH COMMUNITY KALAU SETAKAT NAK DAPAT BANYAK BENEFIT, TENDER PROJEK, RAMAI LIKERS, DAN SEBAR PROPAGANDA AND PRETEND SEBAGAI WAKIL SUARA BELIA MALAYSIA!

That's a big shame!

This is not even make our beloved Nation getting better!




P/S : Oh! Rindu gila zaman joint program-program kebeliaan yang purely attract dan attack golongan belia dengan aktiviti-aktiviti yang langsung tak ada kepentingan dan fikir keuntungan politik macam zaman-zaman dulu..., pure patriotisme! Bukan jenis yang provokatif. Too much lah! Come on lah.... Respect your own citizen (dan netizen) yang just nak hidup aman dan sayangkan Malaysia, bukan sayangkan satu pihak sahaja! 
Be fair!