Tuesday, December 24, 2013

[INFO] Tips Mendapatkan Lebih 'Double Tap' Di Instagram

Salam,
 
Hai...!
 
Majoriti pengguna smartphone sekarang mesti ada aplikasi Instagram* kan?
 
*"Instagram is an online photo-sharing, video-sharing and social networking service that enables its users to take pictures and videos, apply digital filters to them, and share them on a variety of social networking services, such as Facebook, Twitter, Tumblr and Flickr. A distinctive feature is that it confines photos to a square shape, similar to Kodak Instamatic and Polaroid images, in contrast to the 16:9 aspect ratio now typically used by mobile device cameras. Users are also able to record and share short videos lasting for up to 15 seconds"

 Haaa..tu dia! Selain berkongsi selfie, gambar makanan, pets, dan segala macam gambar yang dianggap 'rare', ramai juga yang berniaga secara online melalui aplikasi IG ni.
Namun biarlah berpada-pada ye, jangan sampai orang annoying bila kebanyakan para peniaga ni 'buat semak dan sesak' di IG orang-orang terkenal, selebriti, sosialista, dan lain-lain akaun IG yang berpengaruh dan ramai followers.

Hmm....bagi aku, strategi itu bijak tapi...macam tak appropriate pulak kan? At least mintak izin dahulu pada pemilik akaun IG tersebut. Ada yang asal boleh tinggal komen; "Baju Cantek Di Sini".. wt-eff? (-_-)"
Nampak macam biadap pun ada gak uols...! Ahahaha!...
 
Atau, apa kata anda cipta sendiri 'pengaruh' anda, kira macam branding & trending lah??!!

OK, bercakap mengenai pengaruh sesuatu gambar itu menjadi hit 'favourite' atau senang kata 'double tap' lah, ini ada beberapa tips untuk mendapatkan 'double tap' dengan mudah.

Kajian ini dijalankan oleh Curalate, salah satu agensi analitik yang menjalankan kajian interest untuk Instagram dan juga Pintrest.


Amacam? dah dapat idea bagaimana nak dapat 'double tap' yang banyak?

p/s : Jangan lupa...#hashtag yang menarik juga merupakan faktor terpenting untuk mendapatkan hits untuk gambar anda, terutamanya #hashtag yang bersifat universal...err...bukan yang jenis pelik-pelik macam ; #suka #hati #aq #lah #nak #letak #hashtag #apa ; atau; #takadaideanakletakhashtag

LIKE....SERIOUSLY??? Ahahahaha!