Monday, December 16, 2013

"Warkah Buat Isteri" dari Blog ke Buku

Salam,
 
U'ols...! Lama tak tulis santai sikit...dua tiga post lepas serious semacam je kan..pitammm!

Tapi ye lah, bila time santai kita santai, bila time masalah donia...kita serious...gitteww!
 
Sihat? Tak sihat? Ada aku kesah? Ahahaha...pergi klinik lah kalau tak sihat.
...mereng sikit intro..feeling-feling ramai reader..Walhal..non hadoo..! :'(

OK lah, nak cerita sikit, masih ingatkah lagi dengan kisah "Warkah Buat Isteri"?

Blog Bro Abil tu? Tahu?

"Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa sangka dalam sekelip mata atas kehendak Allah s.w.t & ujian dariNya, isteri tercinta telah di serang asma pada Jun 2011 yang telah menyebabkan beliau mengalami kerosakan pada saraf otak. Blog ini adalah sebagai rentetan kehidupan saya & isteri. Dear, blog ini warkah buat tatapan you apabila you sembuh nanti. Warkah ini adalah bukti kasih sayang takkan pudar (InsyaAllah). Kepada pembaca, doa & semangat dari kalian sangat kami perlukan."

Sobs! :'(


Itu adalah intro beliau di header blog "Warkah Buat Isteri".
Kisah realiti perjuangan dan kesetiaan seorang suami terhadap isterinya yang diberi ujianNya.
Mana yang belum kenal tulisan atau tahu apakah ceritanya, silakan browse blog beliau, dan hayati sendiri keikhlasan beliau menulis kisah mereka sehingga......kakak Gee dijemput Illahi (Innalillah...Al-Fatihah) :'(

Jujurnya, aku dah lama jadi stalker reader blog Bro Abil, sejak awal-awal lagi dia dedikasikan blog itu untuk wife dia.
Seriously...wa yang hati keras ni, jenis degil, tak makan saman, jenis malas nak layan hati orang, boleh jadi sebak....mencikk tauuu! Erkk...hihihihi!

OK lah..OK lah..

Sekarang kisah Bro Abil dan Kakak Gee dah dibukukan, jom lah kita support reramai...!
..bak kata Papa Meng, banyak tips kebahagiaan rumahtangga "Bro Abil Style" ada dalam tu, walaupun aku masih bujang lagi, baru boleh belajar teori what??, tapi kena tunggu jodoh sampai barulah boleh buat prektik.....
Eh!! Eh!! Apaaaa???? Ilmu lah! Ini bukan cobaan..ini betul-betul! Jangan fikir ke lain U'ols! kikikiki!

http://risaalah.com.my/
"
" Sebuah kisah benar tentang pengorbanan seorang suami demi kasih suci terhadap isteri tercintanya yang lumpuh sehingga ke hembusan nafas yang terakhir...
Segala yang tercatat di dalam warkah ini adalah berasal dari sebuah blog ‘Warkah Buat Isteri’ yang ditulis oleh saudara Abil Fikri Ahmad. Ianya ditulis dengan gaya yang bersahaja tetapi penuh perasaan. Lahir dari hati seorang suami yang teramat mencintai dan merindui kasih isterinya. Dengan harapan agar suatu hari nanti, catatan ini dapat dibaca oleh isteri tercinta.
Kisah benar yang sangat baik untuk kita jadikan iktibar dan pengajaran. Terutamanya buat para suami dan isteri. Disamping itu, ia juga diselitkan pelbagai tips rumahtangga dan kata-kata semangat yang dapat memotivasikan diri di kala sedang bersedih atau sedang diduga."

Mana-mana yang ingin mendapatkan buku tersebut,
silakan [KLIK DI SINI] [KAT POSTER PUN BOLEH..SUKAHATI KORANG LAH!]


http://risaalah.com.my/
"Dan buat Bro Abil, saya tahu Bro sangat kuat, dan tabah...InshaAllah, mungkin ada hikmah segala ujian.
Berat mata saya memandang, mungkin tak tahu berapa berat ujian yang bro tanggung, semoga dengan cara promot karya bro ini, saya dapat membantu walau secebis... :') " - #katanajeeb


P/S :
Aku memang nak beli satu, tak puas baca kat webblog, takleh nak feeling-feeling Suami Soleh (Inshaallah....), baca buku sambil guling-guling baru syiokkkk bah!! Hahaha!

Wassalam! :-*