Friday, June 28, 2013

Diugut Blogger Terkenal!

Pergh...!

Ini sudah melampau...!

Selama kenal beliau,
tak pernah-pernah beliau buat macam ni kat aku...

Sampai hati...
Sebab kiter ni adik katanya....

sampai hati marah hadek!!! mencik!

Nasib tak hadek-hadek....awas ya!

Nah...baca sini :


Tu je nak bagi tau.


Monday, June 24, 2013

Oh! Peperiksaan...!


Kellasss tak tajuk entri ala2 Azroy  (Gila-Gila Remaja kan... eh...ke Rosyam Noor yg cakap gitu..lupa!) 

Esok sampai Khamis aku exam kat Maeps, Serdang.

Exam KPSL N27 jer uols..
Kiter bukan PTD pun.. huhu..

Ni baru hegeh-hegeh nak tag buku.
Nasib open-book exam...hihi..
Kalau tak kirim salam lah nak bergumbira gini.

Ni second time amik.
Tahun lepas gamble x bawa buku.....bajet genius kan.
Taklah...last year suai kenal dulu soalan dia macamana...
boleh? hahaha..
relax la... ada 30++ tahun lagi service...
bhahahahaha..

Good Luck lah saper2 yang amik!


P/S: huru hara la hapdet guna iPad ni...tak reti aku. maaf sepah sikit! 


Jerebu : Kite Bako!

Jerebu datang lagi!

Ala-ala Tora datang lagi kan...

Bangun pagi semalam
Ingat dah feeling2 Cameron ke, Genting ke,

 walhal dah jam 11.00 pagi.
tak ke feeling.
tiba-tiba pening.
Owh! asap eh.. hahaha..

Salah siapa?
Tak ada ke international law yang membolehkan
kita ambil tindakan undang-undang kepada yang bertanggungjawab?

Udah-udah lah.
Tak payah cari salah siapa.
Benda nak jadi kan.. kongsi je la.
Redha.

Musim-musim jerebu ni ramai jadi ninja. Hihi.
Jimat sikit lipstik uols.

Hari ni gomen bagi cuti,
tapi untuk budak sekolah je lah.
Muar, Ledang, Selangor dan KL...lagi?
Cikgu pun sama kan?
Putrajaya teruk jugak.
Budak-budak Putrajaya kental lagi kot.
Hihi.

Yang lain-lain, jangan nak menggedik eh
Gi opis...
Paru-paru budak sekolah lagi penting dari paru-paru uols..
..katanya!

Sedey!

*Gambar ehsan cncik google...terletak watermark plak...sebab edit2 sikit...ecececeh..*

Thursday, June 20, 2013

Bangkit

Not much people understand
the struggle episodes
of a once been-bullied disleksia and autism kid
in his childhood by his so-called schoolmates
that always called him loser.

Its never been easy to still stood
and be more stronger inside out,
but finally he made it
--- let him to be dominant to himself
and speak out his voice freely.

And never let it happen to him AGAIN.

For him, he's now the WINNER,
and they always been a LOSER.

Nothing IMPOSSIBLE.

Friday, June 14, 2013

Nak Hisap Lagi

Sepetang di appointment hospital.



Ini namanya malas tulis entri.. hahaha..

Entri lekit tak hapdet lagi.

Assignment ngan blog popular pun x draft lagi.

Takde mood...sentap ngan dokter... lepak mamak je lah sambil2 menghabiskan sisa2 terakhir dalam kotak biru.

Terakhir? Hihihihi *grinn... 

Payah kot.. surgery dalam masa 2 bulan lagi.. nak serta merta ke?
Susah beb. Macam kita bercinta. Sedangkan kenal sebulan pastu masih terkenang-kenang..
Ini pulak dengan Hencikk Marlboro yang dah dekat 10 tahun kenal...
Ko pung pang lah risiko-risiko dia. Bukan aku tak tahu pun. 
Tapi itulah...orang degil kan..AAK? hahaha.. 
Pernah la cuba...Niquittin lah... banyak cara dah.. alih2 terselit gak batang hencik M kat celah jari.
Eh..apasal lain macam je ayat?? hahaha.. 

Tapi sekarang pun dah kurang...betul.. percaya lah!!!
Haha.. Sekotak ada lah dalam 3-4 hari... tak heavy sangat kan?

Apa-apa je lah labu.. Den torai yo! 

Monday, June 10, 2013

Jangan Sampai Begitu


Semalam,
ada KAWAN tulis di wall;

"..bhahaha.. lawak la ko ni.. DP (Facebook) pakai ketayap...
background mesjid...apa suda jadi?
tak terbakar ke? hihihi..
jgn nk poyo sgt bro..
relax suda.. aku kenal ko mcmana beb..sama2 bikin perangaiiii...
wey..lama x hangout..jom! wassap aku! haha!..bikin lawak lah.."

*sigh!*

*senyum*

*Alhamdulillah*

*InshaAllah*

Maaf bro. Tak perlu sampai  begitu sekali.
Beruntung kau... sebab masih punya hormat dari aku.
Ia ada hadnya.

Sampai bila?

Aku dah letih.

Aku takut tak sempat beb...

Jom kita.


Friday, June 7, 2013

Mood Ke Laut




Tengah-tengah malam gini
ntah apa hal ntah..
tetiba nak emo
bukan emo yg pms tuh...

cuma...
aku rasa macam tiba-tiba jiwa aku rindu
macam-macam rindu
rindu pada abah (Al-Fatihah), pada mak...
adik-beradik..
kawan-kawan yang pernah rapat ngan aku...
dan kawan-kawan yang berada bersama aku sekarang

dia feeling2 ala2 "mahu ku luah rasa rindu, tapi terasa malu..."
erkkk...boleh gitu..? hahahaha..

ego namanya tu.
bila ntah nak buang.
kadang-kadang selazer2 aku ni,
ada masanya tetiba jadi pendiam...pelik jugak kan..
hahaha.. tu ting tong namanya..

ye la..
umur dah kekertuan ni..
kena makin banyak muhasabah diri
walau tak banyak mana kan..
senyap sekejap jadi la eks..

aku suka quotes...
malam ni jumpa plak satu quote ni..

"Have you ever heard the wonderful silence just before the dawn? Or the quiet and calm just as sun sets to the time? Or perhaps you know the silence when you havent the answer to a question you've been asked? 

Ntah..
boleh matching plak dgn apa yang aku selalu rasa.
Aku suka ketenangan sebelum subuh.
(Walau kadang-kadang je dapat rasa...hihi..subuh gajah banyak kali lah..!)
Aku suka tenang dan damainya maghrib..masa semua dah settle for the day..
Ia tenang.

Mood ke laut alahaiii...

Aku suka laut. Pantai.

OKbai.

Wednesday, June 5, 2013

Entri Lekat Lekit : Sebab Apa? Malas!

Hahahaha.. tulis tajuk entri pun dah malas, apatah lagi nak taip kan.
Semenjak, dua menjak, tiga-pulah-lapan-juta menjak ni,
kemain malas lagi nak menaip...
tatau lah kenapa...boleh?haha..
Eh...malas lah nk pikir...
Nuffnang pun ada nam posen jer...
malas betul diorang ni nak up honorarium kan.. hahaha..

Dalam pada malas tu, mencurah-curah lak benda nk post,
tapi bila start je log in, terus lupa....malas plak nak ingat balik.
Hahaha...

Ada beberapa cerita yang nak post, draft pun malas nak taip, apa lagi nak auto-post...

Antaranya ialah ; (buat macam isi kandungan je lah ek, malas nk sinopsis bagai!)

1. Selera Kita - Enak ke Tamak Uols?
2. Aku Blogger ke? - Lepak2 Bersama they'ols.
3. Cerita Laman So-Sial
4. Apa Cerita? - Opis Baru
5. Duta Produk Katanyaaa : (Yang Hazabbb!)
6. Jelajah Pantai Timur : Part 1
7. Jelajah Pantai Timur : Part 2
8. Jelajah Pantai Timur : Part 3

Haaaaa...hambekk!!
Kencang tak isi kandungan? bhahaha...
Kemain la malas sampai baru tulis tajuk je dah ada Part 1-3...

Ala...rilek brader...brader rileks!!
Bukan malas sangat pun,
Sejak laptop rosak ni, tu yang jadi malas,
paling rajin pun hapdet fesbuk ngan instagram..
bukak account keek ngan wechat, tu pun ikut mood
ID sama je : najeeb_edward
 gituuuu...sempat jual diri kan..hahaha
Pastu kan berangan la sikit, may be entri akan datang akan dibuat macam segmen lah,
bukan segmen yang pertandingan2 tu, cuma ikut la kategori apa,
- jalan-jalan cari makan ke
- segmen maki dan kaki ke
- segmen review blog orang ke
- segmen penulis jemputan ke..
- segmen pasal retis ke kan...ko hade kawan retis? ahahaha...

ikut lah mood aku nanti kalau sifat MALAS ni cuti rehat ye...
kalau tajuk2 kat atas tu dah ada kaler lain, maksudnya link tu dah boleh baca ye, jangan segan2 ye..
nak maki ke carut ke silakan...ada aku kesah? haha..

eh..ni feeling2 ni ada ke yang baca eh? daripada syok2 sendiri, tetiba nak segmen bagai..

Ahhhh...! Malas lah nak kesah!