Tuesday, January 21, 2014

Blogger-booster, Ben Ashaari.


Dah hampir empat tahun sejak aku mula berblog,
..dan pertemuan dengan beberapa rakan blogger, #kelabbloggerbenashaari, malam tadi,
telah menjadi 'booster' untuk aku terus menulis.


...buah cempedak di luar pagar,
ambil galah sama-sama jolokkan,

saya tak-berapa-nak-budak masih belajar,

kalau salah..segera beri teguran...
gittewww.....

thanks semua.. thanks Ben Ashaari

Abang Ben, sejak mula aku kenal personally...memang tak pernah lokek dengan tunjuk ajar,
dunia blog kah, peribadi kah, dan apa saja cerita, beliau memang ikhlas berkongsi.
Tak pernah cuba ambil kesempatan, lagi diberi peluang menonjol ada lah..
Dia juga bermula dari bawah, dan tak pedulikan cerca orang dan terus ke atas,
sesekali dia menoleh menghulur tangan pada yang masih di belakang...
Bukan nak memuji, jauh sekali nak menumpang 'aura' beliau, 
biarpun ramai yang agak sinis, dengki tak bertempat, salah faham,
biarpun selalu sangat selisih pendapat, sentap sentip, 
..lebih banyak manis dari yang pahit.
Rahsianya : musyawarah, mesyuarat, luahkan apa yang kau rasa, dengar, dan belajar.

"Done meeting with all the otai(s)...menyelesaikan isu berbangkit...and everything has been
cleared up.. Alhamdulillah..we still managed to discussed everything dalam suasana harmoni...dan matang..., thats the beautiful of our FRIENDSHIP!

M.O.S :
- Sepakat, jaga dan hormat hubungan sesama rakan.
- Listen, listen, listen to the both side of the stories.
- Jujur dalam all the writings.
- Know our own values.
- Matured, face to face if any issues.
- Be firm with all the offers...jaga market value!

- Jangan segan untuk belajar...
- Ada masa serious, ada masa enjoyssss!!! (...banyak masa lebih enjoy...hihihi..sampai abam 

gergasi murka!! opsss!...larikkkk!)" - Facebook

Selain abg Ben, rakan blogger yang lain juga banyak berkongsi,
Ujang; dengan selamba dan kadang-kadang lucahnya...erkk..main SEO katanya..(apa benda ntah SEO tu..tak berapa nak faham lagi..)
Dr.FUH...siapa tak kenal... Anak muda yang teraju Fuh.my, CEO, yang kamikaze quit kerja tetap, jadi fulltime blogger, marketer, dan lain-lain...salute my bro!
Qaseh Dalia; awek ganu...seteru aku..ahahaha..selalu bertekak ngan dia, kadang-kadang jadi mangsa panas baran bebel aku...maaf ye dik! Dia juga semakin established...semoga jodoh dengan blogger Kyle berkekalan...inshaAllah..Amin.. 
Yanty Lee; so-called cousin aku kat office...haha..marka Penang..she's matured with her own style.
Kak Sue Izza, (Puteri Rimba); kakak tiri kami si Cinderella-cinderella yang nakal nauzubillah..hihi! Geng pulak dengan Mr.ED dia tu...gawattt sih!
Abe Que Ahmad; abe paling macho dan hensem dalam group kami..(dia kata).. nak seru dia senang je...cerita ehem-ehem.. hehehehe!
Pakcik Mat Gebu, Lan Marqis Careno, Daus Redscarz, Kak Fiza Fantagiro, Mizza Hasya Naurah, Erra Kyra, Mawardi Yunus, Fazrol, jiranku Azmi Papa Blogger, geng baru.. Fauzi Pojie, Uzu Emas Putih, Zura Memot...adik Beki Mustaffa..photographer hebat!
Kawan-kawan geng ibu Pari-pari Putih, DikBee, Iffah, Norain Yusof, Potia...
..perghh...ramai lagi sehhh!! maaf..apak ni loose memory nak ingat satu-satu...anda..ya anda!

(nanti apak backlink eh...maklumlah...mobile update jer.,,huhuhu)
~~~~~

Blog #katanajeeb ;
Daripada suka-suka dan personal diary update, terus berusaha dan belajar untuk lebih serius dan InshaAllah, berjaya macam rakan-rakan yang dah established.
Blogger;
Bukan sekadar glamer dan pandai berkata-kata.


Salam, g'nite everybody!
Menulis, menulis juga...perlu juga rehat dan fokus pada tugas hakikiku, berkhidmat untuk negara....huhuhu..


Banyak 'tugas' yang masih pending dalam draft.  -_-" 

-  antaranya, review pengalaman sebagai 'media' di Program Railway Tour dan Homestay Malaysia  sempena Visit Malaysia 2014 (#vmy2014) atas jemputan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, atas kerjasama Railway Tour Association (RTAM)...akan menyusul nanti ya.

Kenangan dan pengalaman terbaik bersama rakan blogger, as a media a.k.a photojournalist! 

- satu lagi.. aku leka, Malu..dah daftar sukarelawan Projek Iqra, namun masih belum punya masa nak join mahupun blast promosi programnya...banyak yang terlepas.. maaf ya #sahabatiqra ! Huhu! 

Nak fokus dahulu tugasan hakiki di pejabat, lately banyak hectic problem, task force, dengan bertukar-tukar unit lagi, lelah. Satu-satu ya.

InshaAllah...

Assalamualaikum.