Friday, January 3, 2014

[PRIHATIN] Muka Toya

KLIK UNTUK LEBIH JELAS

Seriously no manners dan ultimate selfish!
Aku tak faham lah dengan sesetengah orang yang tak ada sense of humanity ni.
Ini yang kita nampak? Yang kita tak nampak???

Bukan nak banggakan atau puji sangat masyarakat 'luar', namun, memang SELALUNYA orang luar kadang-kadang lebih prihatin, dan lebih kemanusiaan.

Bagi aku lah, kalau aku sendiri naik tren atau mana-mana public transport yang kena bersesak, aku rela berdiri, bergayut kat tiang, bau tiak ashem...ahahahaha! Bukan apa, kalau kosong duduk lah, ajerr gila ko nak feeling-feeling sivik kalau tren kosong...hahaha..
Cuma kalau penuh tu, ada 2-3 seat kosong tu, baik aku berdiri je, senang nak keluar, tak payah tengok muka awek-awek yang annoying berhimpit duduk sebab abang ni dengan gajah malaya dah dekat nak sama saiz dik...kesian kot-kot awek muslimah duk sebelah terseksa aurat dia kan...gitteww..! AHAHAHA!

Sorry, post ni sama sekali aku tak sentuh pasal racist ke apa ke, so kalau kawan-kawan nak komen silakan hormat. Sebab apa? Sebab benda ni tak ada kaitan dengan racist ke, agama ke, ini berkenaan dengan SIKAP.....individual attitude.

P/S : Sama macam post yang kat SINI [KLIK]