Wednesday, March 26, 2014

FACEPALM : KEYBOARD WORRIOR

Pahlawan Dunia Maya


Pung pang pung pang..
Memekak hari-hari kat newsfeed... 
Salah dia tu, salah dia ni.
Konspirasi, spekulasi, provokasi.
Nak bukti itu ini, sembunyi maklumat, ini berkait dengan itu, kejadah apa yang sulit-sulit semua....semuaaaaaa kau tahu!!  kata kawan kau, kawan kau forward wassap, dapat info kat sumber itu ini, kajian agensi itu ini .....bullshit!!! 



Tapi bila ditanya balik, kenapa kau tak join bantu SAR Team kalau kau pandai teori itu ini, bijak guna instict atau konon ada KASYAF, ada firasat...
jawapan bacul yang confirm 99%...

"Eh.....itu bukan kerjaaaaa akuuuu...
diorang semua kan pakarr....
kerja hakiki diorangggg..... tanggungjawab diorang....
gaji butaaaa keee..
dah nak sangat mentadbir... apasal aku pulak nak join sama...??!!!
aku ni siapaaaaa??!!
Aku rakyat biasa ja!!
kawan aku yang ceritaaaa....
sedara aku dalam army aku tauuuu!
aku agak2 ja..." 

Tahu pulak kau!??

Justeru, kenapa batakkkkk sangat nak jadi herooo??? Nak jadi yang pertamaaaaaa tahuuuu jawapan..!! Nak mula niat memfitnah sana sini...TANPA KAU SEDAR.
Macam kau seorang yang tertanya-tanya!!! 
SABAR, BOLEH?
Cuba belajar percaya, nilai dan hargai usaha orang lain. Kau ingat senang ke hati bila hari-hari hidup kau mula kusut nak jawab soalan-soalan macam-macam....galas tanggungjawab macam-macam. Kau ingat diorg semua tak ada mak, ayah, anak, isteri, suami, famili ke nak hadap??! 

Betul atau bohong, biar Allah SWT yang tunjukkan. Itu Pasti!
Macam kau dah tak percaya juga kat DIA! SABAR! 

Cuba ilmu berkata-kata dan menulis kau itu kau gunakan dengan perkataan-perkataan yang lebih menyenangkan....and didn't make it more worse!

Eh...! sakit pulak hati kitewww.. :'((