Wednesday, May 7, 2014

Aku Si Pengamal Santau


Seorang kawan borak ngan aku...

"...engkau kalau menulis sepatah pun, cukup halus.
Kalau orang silap tafsir, tak kenal bagaimana engkau luar dalam, boleh bawa bertekak...boleh mendatangkan kemurungan dan kemudaratan pada si mangsa...dah macam santau...
...santau pena mungkin...???!!!" (keyboard sebetulnya...hihi!)

Terima kasih sahabat,
tukang kejut,
tukang nasihat,
tukang membebel,
tukang maki pun kau jugak....Haha..
kau bagi aku idea untuk banner gedik ni.
Banner kepohchi yang aku buat pakai paint masih ada kat footer bawah...sayang wey!

HAHAHAHAHA... :))


Aku, menulis dulu asalnya melepas geram. Yes, seriously.
Pelepas baran aku.
Aku menulis ikut emosi.
Kalau korang perasan...awal-awal post dulu.
Ada yang masih terpublish.
Ada yang gambar dah corrupt.

Saja aku biarkan.
Menulis kat sini, walaupun jarang...dah macam diari jugak.
Apa saja aku nak cerita.
Suka gelak tengok 'sampah-sampah' yang aku tulis dulu.
Rasa immatured gila! hahaha..

Sedikit-sedikit aku ubah corak tulisan aku.
Walaupun masih dengan cara outspoken aku.
Sebab aku tak pandai nak berkias berlapik bagai.
maafkan ya! 

Sedikit-sedikit aku cuba selit-selitkan benda non-lagha...erkk...
untuk diri aku sendiri sebenarnya.
Dan kalau ada yang sudi ambil isinya, Alhamdulillah.

Oh ya... Alhamdulillah...syukur.
Ada juga insan yang sudi pandang personal blog picisan aku ni.
Merasa lah sedikit-sedikit rezeki dari sini.
Tak pernah terfikir pada asalnya pun.
Iklan pun tempek asal boleh...semalam dah remove...sebab tak faham apa pun.
Tapi bak katanajeeb...rezeki jangan kau tolak...
Alhamdulillah...boleh juga tampal koyak sana-sini kat poket aku.
Hehehe...
Terima kasih yang mempercayai aku.
InshaAllah.. 
aku masih belajar...kalau salah tolong starlight dahi aku... haha!

AsSalam!