Monday, May 26, 2014

Cara Nak Unfollow Status Facebook - For Dummies!

..hai dummies semua...gatal bijik ke uols? 

Kadang-kadang kelakar
... sampai rasa nak lepuk-lepuk dahi orang yang gigih nak komen meng'cadbury' buta
pada status atau post yang 'reverse psycho'.

Asal tak setuju atau buat post yang makan dalam sikit,
sentapnya mengalahkan perempuan meroyan lepas pantang.
Gigih keluar fakta, hujah, hadis semua bagai...
...sampai nak tunjuk ke'panda'an diri....

Hujung-hujung tengok status, 'as follower' sahaja...friend request dia pun tak approved lagi...
...sebab apa tak approve??....ko raserrrr???

Orang kalau nak berkawan, kena terima atau dengar,
atau kalau tak setuju pun,
cuba fikir balik dengan AKAL kenapa kawan tu punya pendapat berbeza dengan kau,
...kalau gigih nak jugak berhujah, SILA TAHAN MAKI..
(kesian...zaman sekolah tak ada peluang masuk pidato atau debat---sedeeh!)
bukan terus BOOM sampai konon biar kawan tu malu atau ubah pendirian dia,
...and finally kau rasa kau hero...kan?

HERO BULLSHIT!
Macam monyet sarkis ada lah!




Atau susah sangat, TAHUKAH ANDA, DI PENJURU ATAS SETIAP POST, ADA OPTION BUTTON YANG KAMU BOLEH KLIK PADA 'Unfollow Post'???
Jangan tahu guna Facebook atau laman sosial lain untuk buat gesel-gesel saja!

p/s : ...fikir balik at first place kenapa kau gatal bijik nak try follow post atau request friend dengan seseorang.