Tuesday, May 20, 2014

Cukuplah Bermimpi!

Malam tadi...duduk borak-borak...(dalam WhatsApp je pun..)
Saja mengimbau kenangan silap...minat lama-lama dulu... kenangan-kenagan masa zaman-zaman young&fun...hahahaha

Tiba-tiba mood jadi mellow...
Terpacul merungut sikit..

"... i loved music, but im already swear to stop singing & performing..
..i loved talking to people..but i am not comfortable by the way they judging our talent by size, looks, and sense of style...and sometimes bila buat job emceeing selalu orang/organizer ambil kesempatan...." sesekali mengadu pada bahu yang sudi.. 

"..then go try jadi DJ lah...you dapat membebel non stop and listen to good musics....DJ radio ke... Aku ada kenalan...nak try?" jawab sorang kawan...bersungguh dengan icon bintang-bintang dan microphone... 

...ko raseeee? ...hahahaha! ....Hujung-hujung...ended up duduk di workstation saja, hadap all those files.

.........krik3! Sepi! Hahaha.. 

Oh...mimpi best jugak! Boleh?? nak plan-plan mimpi..? Hahahaha...
Bagi aku, sekarang bukan masa untuk bermimpi lagi walaupun mimpi itu menguatkan cita-cita..
Tapi..dalam situasi yang dah kertu ni...aku rasa mimpi tu biar dalam mimpi saja lah..ala-ala inception..
Wake up and hadap reality...dah makin banyak priorities dan tanggungjawab...tu belum fikir pasal walimatulurus lagi...........hurm...

***sambung gelak***
HAHAHAHAHAHA...jadi deejay???  DJ kenduri kahwin pun tak lepas nok!!! Hahahaha!