Monday, August 11, 2014

Cerita Syawal Yang Pack!

Salam...
**choooooo!!! Berhabuk!

Been busy lately... :'(
So many thing to catch up dan settle sebelum aku bertolak ke Penang.

(Dah on the way ni...buka balik Bloggerdroid..itu hari problem apa ntah..sepatah haram tak keluar..tajuk je ada..grr)



Belum terlambat untuk aku wish Salam Aidilfitri buat semua.
Biasalah seperti beberapa tahun lepas, sambutannya ala kadar je, tambah lagi tahun ni abang dan kakak beraya rumah mertua diorang dulu..tinggal la aku dan adik teman mak di kampung.

Baju raya recycle je dik...haha..
Baju ni baru pakai sekali je kot.
"Terima kasih KAS Tailor Wisma Yakin!!"
*tetiba.. haha.



2 Syawal aku dah bertolak balik ke Putrajaya...kena bertugas dik...bercucuran airmata duk termenung di kaunter.. :'(

Gambar raya tak banyak.
Buat berat beg bawa balik kamera.
Tak tahu kenapa. Kurang mood. Just balik nak spend time dengan family. :')

Alhamdulillah...dalam sibuk-sibuk settlekan pelbagai perkara sebelum bertukar jadi hadek freshie USM..sempat juga ikut konvoi #kelabbloggerbenashaari ke Sedenak....
Sedenak!!!! Ya..bertemu Pakcik Mat Gebu kesayanganku!!



Selepas 5 tahun kenal di alam maya, sejak aku berblog sukahati...Pakcik Mat antara kenalan rapat aku. Beberapa kali geng #kbba buat trip ke Sedenak, namun takdir dan waktu sering mencemburui kami.. ecececey!
Aku punya excited kemain lagi tidur awal, jam 11 malam dah tidur kot. Pagi sebelum mak tiri SueIzza kejut, dah cargas bangun bersiap. Hehehe..

Yang join kali ni;
- abam resaksa Ben sekeluarga
- Ruby sekeluarga
- Ujang sekeluarga
- abe Que Ahmad sekeluarga
- Kak Sue Izza + Mr.E
- Kak Fiza Fantagiro
- Qaseh Dalia
- Yanty Lee
- Cikali
- Mawardi Yunus
- Lan Abah Careno
- Fatin Bella
- Nurul Nu Hara
- Mizza Hasya Naurah + tunang



Lepas berkumpul di Masjid Putra, Putrajaya, kami bertolak dalam jam 8.30 pagi. Lepas tu gather kat R&R Ayer Keroh sebab Abg Ben, Ruby, Naim, Fatin, Ujang semua dah gerak dari rumah masing-masing.
Agak lucu jugak mula-mula konvoi sebab terpecah-pecah..hehehe.. last-last bila masing-masing dah terpekik kat group whatsapp terus slow down gather semula..Ahahaha..


Sampai di Sedenak lebih kurang jam 1.00tghari.....dengan perut pattern resaksa terus menyerbu hidangan.
Hahaha...tak kisah sampai santak melayan Laksa Johor, Nasi Ayam, Megi Kambing, Fruit Tart, dan Kek Tiramisu cik Mat buat untuk kami. Sayammmm cik Mat keketat!!













Borak-borak, guling-guling, sambung makan lagi, guling lagi...sampai jam 5 petang....rasa nak nangis kena balik dah. Sobs...sobs... :'(( (Drama)

Seriously tak puas...borak-borak pun tak banyak sangat sebab nampak Cik Mat keletihan. Cian cik Mat....
Penat-penat pun tetap meletop juadah dia sediakan untuk tetamu.





Seriously, dalam kelam kabut nak settle banyak benda, serabut dengan kerja lagi..
Be together dengan diorang semua bagaikan terapi untuk aku.

Semoga ukhuwah dan silaturahim ni berkekalan sampai bila-bila, apart from my family...you guys are the next important person in my life now.
InshaAllah..Amin!

Oklah..gua nak tido..pagi nanti sampai Sg.Nibong terus ke kampus. Teruja!!

Salam!! Au revoir!!*



*amik mood #BenKeParis hahaha!
posted from Bloggeroid