Tuesday, October 7, 2014

Family Finger Nursery Song Rhythm

Salam...

Korang pernah tak, dalam seharian, ada satu lagu tu stuck kat dalam kepala korang?
Sampai terngiang-ngiang sambil menyanyi-nyanyi abang kau ni,
tengah makan, dalam toilet, dalam lif, atas motor!
Paham tak perasaan tu? Hahahahaha!

Kak Jolie pun tumpang stress dik!
Haa....! Itulah yang terjadi pada aku hari ni.

Tadi di office, staff sebelah meja aku bawa anak dia lepak office sebab taska tutup.
Jadinya, nak bagi leka anaknya tu, mak dia kasi lah layan video kat PC,
dari movie ke video lagu-lagu kanak-kanak.
Aku pun layankan lah dia sambil-sambil menyakat budak tu.
Tiba-tiba...
Saaaampaiii lah kat satu lagu ni.
Sayup-sayup je aku dengar, 
"..lalalala...where are you?
"Here i am, here i am.....blablabla"
Mula-mula okey lagi sebab aku tak faham sangat lagu tu.

Lepas tu dengar lagi, dekat kali ketiga kot...jelas sikit,
"Daddy finger, daddy finger, where are you?
Here I am, here I am. How do you do?"
Lepas daddy, mommy, brother, sister, baby....tok nenek, besan mak ko, semua kerabat keluarga punya fingers dia sebut!
Lagu tu ulang-ulang ko!!! Hahahaha!

Masuk dekat 10 kali dia 'where are you, where are you.."
Aku dah start curious, jenguk PC dia...





Macam ni lah kaedah rupa watak tu...SAHAJA!
Dan kanak-kanak boleh terpukau dengan benda  lagu ni!!!


Yang dok ulang-ulang tu sebab ada versi Frozen, Iron Man, Sesame Street, macam-macam lagi ko!
Tapi lirik dia tetap sama,

"Daddy/Mommy/Brother/Sister/Baby finger, Daddy/Mommy/Brother/Sister/Baby finger, 
where are you?
Here I am, here I am. How do you do?"

Agak-agak kau mampu tahan????

Makanya....dengan ini, dengan aku-aku sekali dah hafal lagu ni seharian suntuk! Bahahahahaha!

Dulu pernah menghafal lagu Thomas and Friends, Hi5! Sebab lepak seharian dengan anak buah aku non-stop BabyTV, Disney Channel, Cartoon Network....Masakkkk pakcik dik!!!

Hahahaha...dah tanda-tanda ke ni? Omaigoshhh!!! Sampai seru katanya! Haha!



p/s:
Keyboard warrior fingers, keyboard warrior fingers, Where are you?
Here you are, here you are, How do you eff-ing do? ROFL!

Updated via Motorola-Google Browser