Tuesday, August 18, 2015

Hidup-hidup Ditipu

Salam,

Yeah...tuan-tuan dan puan-puan
Ini sebuah kes,

Ikuti laporan suspek utama.

Masih tak dapat ku lupa pada malam durjana
Di tepi bahu jalan ku tunggu temanku
Jam pukul satu suku, metropolitan di malam minggu
Sudah menjadi kebiasaan hidupku
Masroni tiba tepat setengah jam terlewat
Dalam tergesa-gesa berpeluh di muka
Ku kata oh mengapa lu macam gabra?
Katanya ada masalah besar, ibuku dalam trauma
huh penipu nombor satu
Jadi mengapa ke sini, pergilah bersama ibumu, Roni
Kita berjumpa lagi lain hari
Namun dia menjawab dia ada bungkusan yang harus diberikan ke teman di Blok 208
Mungkin kerana kasihan aku dengan sukarela kata ku sanggup menghantarnya
Bersendirian bergegas ke situ
Belum sempat untukku mematikan lampuku
Tiba-tiba diserbu
Hidup-hidup ditipu

Sampai bilakah bila hidup perlu sengsara
Hanya dalam sekelip mata ku hilang segala-galanya
Sampai bilakah bila azab terus terasa
Aku terkurung dalam penjara semata-mata kerananya
Aku ditipu oleh kawanku

Ini sambungannya, dengarkan...

Tolong ampunkan saya tak tahu apa-apa
Dalam perjalanan mencari Blok 208
"Kamu ditahan di bawah kanun keseksaan, mengedar dadah berbahaya
Jangan bergerak, angkatkan tangan!"
Tapi saya tak berdosa, mana tahu isi kandungnya
Sekadar sampaikan bungkusan teman yang minta saya kesini kini tersadai
Tanganku digari dan dibawa ke balai
Hidup-hidup ditipu!

Di mahkamah ku berseorangan
Mendengar tuduhan Yang Arif bacakan
Tiada saksi yang dapat membantu
Hidup tersia
Hidup-hidup ditipu

Mungkin ku akan mati semata-mata kebodohanku
Kedua orang tuaku bersedih, malu
Tak mungkin lagi ku rasakan sinar
Hatiku terbakar memberontak hilang sabar

Sampai bilakah bila hidup perlu sengsara
Hanya dalam sekelip mata ku hilang segala-galanya
Sampai bilakah bila azab terus terasa
Aku terkurung dalam penjara semata-mata kerananya
Aku ditipu oleh kawanku

~~~~~~~

Apa? Lama dah gua cari lirik lagu Hidup-Hidup Ditipu ni.
Lagu asal "Hidup-hidup Dibakar" oleh Dr.Kronik.
Ini versi KRU...penat gua taip semula... hahaha!

Saja park sini...option 'Notes' kat FB ntah mana aku hide ntah..ahahaahahha!

OKbai.
90's Rocks!!