Friday, May 4, 2018

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka Kembali Lagi!


Hi guys! Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan, Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka. Boleh JIMAT sekurang-kurangnya RM1,000. WOW kan?!

Penjimatan ini bermula dari RM1,000 sehingga RM3,900. Banyak tu!
Nak tahu apa pakej yang ditawarkan? Okey jom baca sini!

*Kami = Agrofarmstay

Merry-meriah!

Tawaran kali ini adalah untuk PAKEJ FAMILY DAY.
Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu, dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian.
Sebab nak organize family day ni susah juga kan? Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye. ..Hehe!
 
Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye, boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Kemudahan Lengkap Untuk Keluarga Besar

 
Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.
* Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang.
* Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya.
* Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi.
* Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih.
* Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini.
* Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing, cuma perlu bawa joran sendiri.

Haiwan Ternakan Yang Comel

Konsep Agrotourism.
Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna.

Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing.


Berbaloi kan?

Rumah Kasut yang comel, tetapi power bagai pusat karaoke mewah!

Harga yang di tawarkan.
* Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax).
* Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.
* Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja.

Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja.
Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di:
Web : https://agrofarmstay.my 
Facebook Page : www.facebook.com/agrofarmstay

Whatsapp / SMS / Call:
012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647

Office:
06 – 232 2761

Aktiviti Berkumpulan dan Rekreasi

 

#JournalJeeb : Berbaloi-baloi kan!

Thursday, March 29, 2018

Lokasi 'Shooting Stars' atau 'Meteors Showers' Di Malaysia

Salam,


Sesekali teringat pula zaman-zaman gigih BBNU baru dapat memiliki DSLR camera dulu.
Antara mode / genre gambar paling best ialah Night Shooting, guna Slow Shutter, sampai ke Bulb mode.

Masa ni, best sangat ada geng shoot malam-malam, tengah malam, sampai ke pagi dengan diorang ni, Potia, Dikbee, Ummi Zarra @ Kakak Nora, dan Eddy Ahmad.

Dan kalau bertuah, dapat tembak gambar 'star-trail', dan shooting star / meteor, atau orang kita selalu sebut, tahi bintang.
Apakah tahi bintang atau 'meteor shower'? Hujan meteor terjadi apabila sisa hablur yang 'ditinggalkan' komet atau asteroid masuk ke ruang udara bumi. Sisa hablur ini lazimnya batu-batan angkasa lepas dikenali sebagai 'meteoroids'. Apabila ia jatuh ke arah bumi, haba terhasil menyebabkan ia panas. Cahaya terang yang kita lihat adalah disebabkan udara panas di belakang batu yang terbakar itu. Jika banyak 'tahi bintang', ia dikenali sebagai 'meteor shower'.
Cuma, masa tu main tembak saja, tak tahu nak Google musim bila, tempat yang paling sesuai, hujung-hujung balik rumah, alahai seketul dua je iras-iras tahi bintang, yang banyaknya noise je. Haha.
Hujan tahi bintang Perseid (salah satu 'jenis' yang hanya berlaku sekitar Ogos setiap tahun) atau 'Shooting Stars' boleh dilihat (dengan mata kasar) di mana saja di negara kita, asalkan tempatnya gelap.


Lokasi Tahi Bintang / Meteor Shower / Shooting Stars di Malaysia.

Pada 2017, antara 150-200 tahi bintang boleh dilihat dalam masa 1 jam. Pada tahun 2018 ini, tahi bintang dijangka paling banyak pada malam 12 Ogos sehingga subuh esoknya.

Ada 6 tempat yang menjadi tumpuan peminat 'bintang' dan misteri alam di Malaysia menurut The Star, antaranya: 


1) Tanjung Simpang Mengayau
Terletak di bahagian paling utara Kepulauan Borneo, di daerah Kudat, Sabah. Lokasinya sangat menakjubkan pada waktu malam kerana selalunya, langit tak berawan. Pantainya juga gelap dan sesuai untuk melihat tahi bintang.


2) Kampung Teluk Pelanduk, Port Dickson
Perkampungan nelayan ini terletak tak jauh dari resort Lexis Hibiscus. Peminat tahi bintang boleh 'menunggu' di jeti kayu atau jeti konkrit yang menganjur ke laut. Ia sentiasa penuh pada hujung minggu, namun sesuai dan selamat untuk mereka yang ingin menyaksikan bintang di langit.


3) Cameron Highlands
Lokasi sesuai untuk melihat tahi bintang kerana kurangnya pencemaran udara. Tempat paling strategik adalah jalan yang menghala ke Estet Boh Tea. Kalau nak tengok tahi bintang, boleh parkir kereta di tepi jalan dan melihat ke arah langit kawasan lembah.


4) Pantai Malindo, Penang
Perkampungan nelayan ini terletak di kuala Sungai Burong. Agak sukar untuk sampai ke sini (ikut jalan bertar), jadi pastikan dulu lokasinya dengan tepat. Di sebelah kiri Jalan Bharu adalah masjid Sungai Burong manakala klinik kerajaan di sebelah kanan. Sebaik melintasi masjid, masuk ke lorong sebelah kiri dan anda akan sampai ke pantai. 


5) Pulau Tioman, Mersing
Lokasi popular peminat tahi bintang. Banyak motel dan kafe penduduk tempatan di Kampung Lalang dan Kampung Genting. Malah, sewa penginapan dan makanan juga agak berpatutan. Bertumpulah ke pantai untuk menunggu dan melihat hujan tahi bintang.


6) Kuala Selangor, Selangor
Pantai Remis dan Pantai Redang Sekinchan yang berdekatan bandar Kuala Selangor merupakan dua lokasi berhampiran Lembah Klang. Dari Petaling Jaya menuju ke Pantai Remis memakan masa lebih kurang sejam sementara Pantai Redang sekitar 90 minit. Kedua-dua lokasi ini sunyi dan gelap pada waktu malam, dan boleh dijejaki dengan kereta.

'Best kan? Tenang, cantik, yang sebenarnya ada 'depan mata' kalau kita betul-betul lihat dengan akal...haa gitu!"

Mungkin anda boleh semak laman web Jabatan Meteorologi Malaysia , untuk lebih info berkenaan cuaca, dan juga ada info pasal bintang-bintang galaksi ni semua.
JournalJeeb : Rasa macam nak kena saving lagi buat 'Tabung DSLR' baru ni!
(Sumber : Explorasa Forum Cari / Portal The Star / Gambar : Google Images)

Depressi ke Panas Baran? : Fikirlah Otak! Atau Kau Baru Darjah Tiga!

Salam,
Sekarang ni, ramai yang feeling beralasan depressi dan mental problem.
Sejak-sejak isu depressi semakin mendapat perhatian dan pemahaman masyarakat.
Tapi, dah diagnos dengan pakar?
Atau sekadar melepaskan diri dari menggunakan akal semasa berbuat sesuatu?

Aku akui, aku memang pernah jadi seorang yang panas baran dan over sensitive, dan sekarang masih lagi mengawal level-level hot tempered, sebab lama-lama, tak seorang pun tahan dengan perangai dan attitude macam ni, kan? Bagaimana nak cuba kawal?
Kalau orang provok takkan nak diam, kan?

Haahh...tak pasal-pasal tetiba ringan je tangan nak tempeleng orang! Haha.

Jom sama-sama fikir.
Perkongsian motivasi yang agak menarik aku baca dari Puan Liza Ali.
" Sebelum terlambat baik menyesal dulu. Macam mana tu ya?"
Begini, saban hari kita dengar dalam berita atau baca di Facebook tentang sesuatu tragedi. Baru-baru ini ada kes seorang suami mengamuk dan mencederakan isterinya dengan sebilah parang panjang.
Puas saya fikir, apakah agaknya yang ada dalam fikiran lelaki itu hingga dia tergamak melakukan tindakan sebegitu? Kalau dia seorang saja yang gila, itu satu hal. Tapi ada pula rakannya yang turut terlibat sama.

Ah, berapa ramai sebenarnya orang Malaysia yang sakit jiwa sekarang ni ya?

Kalau sakit jiwa, mustahil dia menyembunyikan diri selepas kejadian. Ertinya masih ada sekelumit rasa takut pada waktu itu hingga membuatkan dia dirinya rasa tidak selamat. Memang tak selamat pun kan sebab sudah disabitkan dengan kesalahan jenayah. Baru nak menyesal? Apa gunanya? 

Saranan saya kepada sesiapa saja yang sedang dirundung masalah walau sebesar gunung sekalipun, cubalah bertenang dan sabar. Usah dilayan rasa marah atau sentap itu. Ya, cakap memang senang tapi macam mana hendak kawal diri bila rasa itu tiba?
 

Contohnya bila darah sedang mendidih, mulalah rasa macam hendak pukul orang saja atau rasa macam hendak maki orang saja. Contoh lain pula, bila hati sudah bengkek, mulalah rasa hendak post makian atau sindiran dalam media sosial. Sebenarnya itu adalah perkara biasa yang kita rasa setiap hari. 

Jadi, apa yang patut kita buat untuk mengawal rasa ini agar tidak melampau yang akhirnya akan memalu dan menyusahkan orang lain?  Saranan saya, gunalah akal yang waras dan bertenang apabila berlaku sesuatu perkara yang tidak diingini. Namun, bagaimana pula hendak berfikir waras dan tenang? Macam susah aje kan?

Berikut Adalah Panduan Bagaimana Hendak Berfikir Waras Dan Tenang
 

1. Hawa nafsu
Tahukah anda benda yang mudah merasuk di dalam fikiran dan hati kita ialah hawa nafsu yang tidak terkawal. Fahamilah apa yang dimaksudkan dengan hawa nafsu ini barulah anda akan mudah mengawalnya.  Ketahui balasan kepada orang yang mengikut hawa nafsu, barulah anda akan takut dan insaf. Jadi,  lawan hawa nafsu ini dengan sabar. Jika tidak tahu, belajar cara bagaimana hendak melawannya, anda kena belajar. Topik ini sangat panjang dan saya tidak dapat mengupas di sini. 

2. Boomerang
Ingatlah, benda yang pergi bergolek akan datang bergolek juga. Bila kita melampiaskan rasa marah pada orang, energi negatif itu akan kembali semula pada kita seperti boomerang. Jika niat kita hendak memalukan orang, maka akhirnya kita akan dimalukan pula.

3. Marah itu syaitan
Lumrah untuk kita berasa marah tetapi melayan rasa marah itu adalah seperti meniru tindakan syaitan. Akibat marah, tidak puas hati, bengang, menyampah, benci atau apa-apa sahaja yang bersifat negatif, kita melampiaskan kemarahan kepada pihak lain khususnya orang yang lemah. Jadi, bila marah, jangan diikutkan rasa itu. Hentikan ia dengan berfikir perkara yang baik-baik. Be positive. Insya-Allah marah anda akan reda. Letakkan niat hendak mendidik, insya-Allah kita akan bertindak dengan lebih berhemah.

4. Bersihkan hati
Hasad dengki, cemburu, marah dan sebagainya lagi datang dari hati yang kotor. Memang kita semua tidak sempurna dan hati kita tidak bersih tetapi sekurang-kurangnya, jangan jadikan ia sarang. Bila marah itu datang, curah ia dengan air kesabaran dan keimanan. Begitu juga dengan pelbagai lagi rasa yang negatif. Hingga nanti hati anda akan lebih kebal dan kuat hingga tidak mampu disinggahi lagi oleh perasaan yang negatif. Jika niat kita mahu hidup aman damai, Insya-Allah kita akan berfikir yang baik-baik sahaja. 

"Tenang-tenang saja bah kau!" - Lokasi : Trulia Cafe Cyberjaya


"Demikianlah serba sedikit solusi yang dapat saya sarankan buat sesiapa sahaja yang selalu tidak mampu mengawal energi negatif dalam dirinya. Ingatlah energi negatif akan menjejaskan kesihatan kita. Badan yang tidak sihat akan menghasilkan stres dan seterusnya menjemput pelbagai penyakit kronik.Semoga anda akan menjadi orang yang lebih sabar dan berbudi. Ingat ya, sebelum melakukan sesuatu, fikir dulu apa niat kita, barulah tidak sesat. Hingga jumpa lagi." - Puan Liza Ali

Facebook: Liza Ali
www.123mamanet.com

Wednesday, February 14, 2018

PJJ USM - KEMASUKAN UNIVERSITI SAINS MALAYSIA TAHUN 2018 : Jom Sambung Belajar!



Alhamdulillah,

Baru dapat kembali menulis kat sini...chewahhh!
Rasa macam setahun sekali je aku buat entry pasal perjalanan onak dan duri dan gemok kurus aku dalam mengejar impian dan cita-cita sebagai seorang pelajar berusia emas separuh masa (PJJ) di USM ni. Haha!


Ikutkan, macam-macam benda aku nak share, apa yang aku dah lalui, apa yang aku missed dan perlu warning pada siapa-siapa yang berminat, tapi seriously, aku rasa aku belum layak lagi masa tu. 
Ala-ala macam baru darjah tiga lah! Hihi!

Iyalah, nak beri tips pun kita ni paras-paras so-so sahaja, ligat pulak tu nak vacation je memanjang!

Tapi InshaAllah, tahun 2018 ni, adalah tahun terakhir pengajian aku, (Tahun 4), dan aku akan mula share-lah sikit-sikit soalan-soalan random yang selalu orang bertanya, perjalanan aku di sana, bagaimana membahagi masa, tenaga, mental dan emosi bila tiba musim intensif, mid-term exam (Peperiksaan Berkala), macamana nak layan group member yang senget, yang lepas tangan, yang fikir dia sorang sahaja ada kerja hakiki...macam-macam cerita diknon.

Itu belum lagi kisah kena reject assignment, kena reject proposal, tukar supervisior...ehh! Macam-macam lah! Haha.

Farewell mates!
Kisah caras mencaras, kisah skandal kekasih gelapku, kisah pelamin anganku musnah pun ada! Eh! Hanat betullah moment tu! Hahaha! Itu mungkin perlu ditapis pelbagai penapis dulu kot!

Tapi, yang paling best, disaat macam inilah, persahabatan jadi lebih indah sebab masing-masing dah matang menilai apa jenis sahabat kau itu! Kisah sahabat ini juga nanti aku share, sebab 100 kisah tak seronok, 1001 lagi adalah nikmat yang mana kau ingin dustakan? haaaaa-gituhhh!

Just drop your question(s) in comment section below or into my Facebook Messenger inbox. OK! Kalau rajin aku jawab secara pukal dan buat entry okey!


Iklan untuk Pengambilan Pelajar Baru Tahun 2018 dah keluar, boleh terus direct ke https://pohon.usm.my/ untuk makluman lanjut okeh!


It's never too late to start anything! Come on guys!

Monday, February 12, 2018

Shopee : Carian Online Shopping Paling Top Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina


Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32%
Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 


“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.



Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut:

Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:
Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888


Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee

Friday, January 19, 2018

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets. Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy